tillbaka

                                 

                     

Den tokiga fotografen

 

Lars-Åke Kvant som fotografen heter är förstås inte alls tokig, men han förmår spela på det för att få bra bilder på barn. Klicka på bilden och häng med på en resa bland barn, personal och en fotograf när bilderna tas en dag i oktober!

 

Malmö halvmarathon 2011

 

Malmös första halvmara hölls den 13 augusti 2011. Här är bilder på löparna när de passerade vätskekontrollen vid den 12:e kilometern och de hade 9 kilometer kvar att springa. Klicka på bilden för att starta bildspelet!

                     

Backafestivalen 2010

 

Det har blivit tradition för mig att göra bildspel från festivalen. Det är något med festivaler, jag vet inte vad det är. Kanske verklighetsflykten, den märkliga känslan när det som är på riktigt inte känns som att det är på riktigt. Ett gyllene avbrott i verkligheten. Fast på riktigt. Klicka på bilden ovan för att starta bildspelet. Klicka här för att komma till festivalens hemsida.

 

Malmö Open 2010

 

34:e upplagan hölls i år med runt 2 300 deltagare. Klicka på bilden ovan för att se 8 sporter på mindre än 4 minuter. Här är Malmö Opens hemsida.

                     

Backafestivalen 2009

 

Så blev det festival igen! Nytt år, nya artister, ny musik men samma plats. Klicka på bilden för att starta bildspelet. Klicka här för att komma till festivalens hemsida.

 

Malmö Open 2009

 

På de här tävlingarna sattes fyra nya världsrekord i simning. Ändå fick de 2 300 tävlande föga mer uppmärksamhet i media än träningsmatchen mellan MFF och Elfsborg som gick samtidigt. Man kan undra varför. Klicka på bilden för att se simning och goalball.

 

Biocentrum

 

Limhamns nyöppnade biograf, ett projekt av en person som drömt om en egen biograf och med ett alldeles eget utbud. Bildspelet ser du genom att klicka på bilden, och Biocentrums hemsida hittar du här.

                         

Wood

 

Många passerade Jan Cardells konstverk Wood på Malmöfestivalen 2008. Säkert de allra flesta stannade till, fångade inte bara av utseendet men också ljudet. Hur det lät? Klicka på bilden och lyssna!

                           

billie the vision and the dancers

 

Första gången jag hörde gruppen fick jag ont i huvudet. Det var på Mossagårdsfestivalen i augusti 2008. På mina axlar satt min äldste son och njöt och konserten igenom trummade han – på mitt huvud. Några veckor senare såg jag dem på Malmöfestivalen och slapp huvudvärken för grabben låg hemma och sov. Klicka på bilden för att se vad jag såg.

 

Backafestivalen 2008

 

En världsmusikfestival på Österlen, med både konserter, kurser och workshops. Festivalen litar till stor del på frivilligkrafter, men artisterna får naturligtvis betalt. Klicka på bilden för att komma till bildspelet, eller här för att komma till festivalens hemsida.

Upp&Ner-jympa på Friskis&Svettis

 

Ett jympapass speciellt anpassat för barn och ungdomar med Downs syndrom. Det här är fotograferat i Malmö, 22 mars 2008, alltså dagen efter 21/3 - World Down Syndrome Day. Starta bildspelet genom att klicka på bilden.